OSTANITE MLADOSTNI

OSTANITE MLADOSTNI

353
Pozabljanje stvari, občutek, da ste nemočni in nezmožni česa…se spopadate z osamljenostjo, morda celo ne uživate v vsakodnevnem življenju?

Veliko starejših ljudi se srečuje z enakimi simptomi. Začnejo pozabljati stvari – kje so pustili očala, ključe, kje se s kom dobijo, so zmedeni in izgubljeni. Apetit se jim zmanjša, zato posledično začnejo izgubljati kilograme in zdravo težo. Posledično so zaradi premalo hrane in hranilnih snovi ‘šibki’ in omotični, velikokrat ravno zato padejo in si kaj polomijo in mi, ki skrbimo za njih smo velikokrat to skrb medtem, ko smo v službi, primorani prepustiti komu drugemu, saj smo v skrbeh, da med našo odsotnostjo sami ne bodo mogli poskrbeti zase. Staranje je neizogibno, ampak zgoraj naštetim simptomom se lahko izognemo oz. jih s primerno skrbjo za naše fizično počutje omilimo.

Ne glede na to, če ste te simptome opazili pri sebi, ali pri nekom drugem, se morate zavedati, da je pri starejših ljudeh zelo pomembno to, kako živijo in kako se prehranjujejo. Včasih je potrebno le uvesti nekatere spremembe v načinu življenja, ki ste jih vajeni vi, oz. vaši najbližji, pa se lahko fizično počutje precej izboljša. Nikakor vam ne zagotavljamo, da bo to podaljšalo vaše življenje, dajemo pa vam obljubo, da bo upoštevanje vseh nasvetov, ki jih bomo delili z vami v seriji člankov v naslednjih dneh, izboljšalo kvaliteto vašega življenja.

Ste pripravljeni nanje? Spremljajte nas na Facebook strani, strani www.fittovarna.com ali pa nam pišite na info@fittovarna.com.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI