ART Terapija v tovarni

ART Terapija v tovarni

Kaj zdravimo z ART?

Tenzijski glavoboli, bolečine v hrbtenici, karpalni sindrom, vnetje pokostnice, bolečine v ramenskem sklepu, išijas, plantarni fasciitis, bolečine v kolenu in teniški komolec so samo nekatera izmed stanj, ki jih lahko rešimo hitro in učinkovito. Vsa ta bolezenska stanja nastanejo zaradi sindroma preobremenitve mehkih tkiv (overuse injury).

Kako nastane sindrom preobremenitve mehkih tkiv?

Preobremenjene mišice in ostala mehka tkiva se spremenijo z akutnimi poškodbami (natrganine, zvini), mikro poškodbami mehkega tkiva in kroničnimi poškodbami (pomankanje kisika v tkivu – hypoxia). Vsak izmed naštetih dejavnikov pripomore k nastanku brazgotin na poškodovanem mestu, ki se sčasoma povečajo in začnejo ovirati zdravo tkivo. Mišice se skrajšajo in oslabijo, poveča se napetost v tetivah, kar posledično povzroči vnetje, živci pa se ukleščijo. To povzroči zmanjšano gibljivost, izgubo mišične moči in bolečino. Pri ukleščenem živcu se poleg bolečine in šibkosti pogosto pojavita tudi mravljičenje in odrevenelost križa, nog in rok.

 

Kako poteka ART terapija?

Vsaka seansa sestoji iz pregleda in terapije. Terapevt s pomočjo biomehančnih testov in dotikov najde zabrazgotinjeno tkivo in ga s pomočjo posebnih prijemov in manualnih tehnik odstrani. Tkivu se povrne prožnost, gibljivost in moč, bolečina pa se zmanjša in sčasoma tudi odpravi. Pri večini pacientov s poškodbami mehkih tkiv se stanje drastično izboljša že po dveh do treh terapijah.

Zakaj ART?

Active Release Techniques je najučinkovitejši pristop pri zdravljenju preobremenitvenih poškodb mehkih tkiv. Drastičen napredek pri zdravljenju kroničnih poškodb se pojavi že po dveh oziroma treh terapijah. Za terapijo ART se odloča vedno več profesionalnih igralcev ameriškega nogometa, košarkarjev in vrhunskih tekačev. Zelo je prilubljena tudi med teniškimi igralci ter igralci golfa. Športniki pa niso edini, ki prisegajo na ART, ko se pojavijo kronične poškodbe mehkih tkiv. ART lahko pomaga tudi ljudem s tenzijskimi glavoboli, karpalnim sindromom, išijasom, bolečinami v hrbtenici, ramenskem sklepu ter kolenih. Vse te poškodbe in še mnoge druge lahko odpravimo s pomočjo ART terapij že po nekaj seansah.

prijave in info: info@fittovarna.com

Terapije z Tomažom izvajamo v Fit Tovarni ob sredah, zato so potrebne predhodne prijave vsaj en dan vnaprej.