IZKORISTITE POČITNICE

IZKORISTITE POČITNICE

525

Nekako imamo velikokrat v glavi to dejstvo, da se med počitnicami na morju zredimo. Tam je drugačna hrana, bolj nam mikavna. Je tudi v večjih količinah. Pa vse sladice, ki jih dobimo poleg večerje. Naknadno si seveda privoščimo še sladoled v mestu, ki nam je včasih edina motivacija za sprehod po večerji. Seveda si vse to hrano, ki nas vabljivo gleda iz polnih vitrin v hotelih, želimo poizkusiti in s tem ni nič narobe.

Ampak…ni samo hrana tista zaradi katere se na počitnicah zredimo. Ampak predvsem pomanjkanje gibanja. Tam skoraj samo ležimo. Sprehoda od brisače do morja nekako ne moremo šteti med športne aktivnosti 😀🤗Ampak tudi na dopustu se moramo gibati. Že zaradi tega, ker je vedno težko ponovno začeti z aktivnostjo, ko se enkrat polenimo. Tukaj je nekaj razlogov zakaj vam priporočamo redno telesno aktivnost.

1) Nadzor teže
Redna telesna vadba preprečuje kopičenje maščob na telesu oziroma pomaga ohranjati težo, ki smo jo doseglji s hujšanjem. Preprosto: ko ste fizično aktivni, kurite kalorije. Bolj ste aktivni, več kalorij pokurite. Če ne morete vsaki dan v fitnes, nič hudega. V Fit tovarni priporočamo trening 3x tedensko, ostale dni pa priporočamo druge oblike telesne aktivnosti, kot je hoja (sprehodi, hoja do službe, v trgovino), uporaba stopnic namesto dvigala, aktivna igra z otroci itd.

2) Telovadba je odlično zdravilo!
Vas skrbijo srčne bolezni? Se želite izogniti ali znebiti visokega krvnega pritiska? Ne glede na vašo (trenutno) težo boste s telesno aktivnostjo spodbudili delovanje lipoproteinske lipaze, encima, ki razkraja trigliceride in pomaga tvoriti »dobri« holesterol HDL. Ta korist, ki je pravzaprav »dva-v-enem«, zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni. Z redno telesno vadbo lahko uspešno nadzorujete številne druge zdravstvene probleme, kot je presnovni sindrom, diabetes tipa 2, artritis, znižate verjetnost kapi itd.

3) Vadba izboljša počutje
Želite spodbuditi vaš energijski sistem? Ali pa želite sprostiti jezo, ki se vam je nabrala čez dan? K temu pripomore že zgolj 30 minut hoje; trening s trenerjem, ki razume vaše stanje in potrebe, pa še toliko bolj. Dokazano je, da telesna aktivnost stimulira različne možganske kemikalije, ki lahko povročijo, da se počutite bolj srečni in sproščeni. Če boste bolj redno vadili, boste (najverjetneje) tudi vplivali na svojo postavo, s čimer boste imeli boljšo samopodobo in zvišali samozavest.

4) Energijska injekcija
Vas vsakodnevne aktivnosti utrudijo? Z redno fizično aktivnostjo, predvsem s treningi v fitnesu, boste povišali svojo mišično moč in vzdržljivost, hkrati boste z vadbo svoje telo napolnili s kisikom in nutrienti, kar vam bo pomagalo pri izvajanju vsakodvnevnih opravil.

5) Boljše boste spali
Se trudite zaspati? Redna telesna aktivnost vam bo pomagala lažje zaspati ter poskrbeti za boljši spanec. Edino, na kar pazite, je to, da ne telovadite preveč blizu vašega časa za spanje, sicer boste imeli preveč energije in ne boste mogli zaspati.

6) Iskrica v spolnem življenju
Ste preveč utrujeni ali mislite, da niste več fit za fizične intimnosti? Redna telesna aktivnost zagotovo dvigne energijski nivo, vpliva na videz in posledično, izboljša spolno življenje.
Ampak to ni vse: redna fizična aktivnost lahko poveča stopnjo vzburjenosti pri ženskah 😀 Prav tako imajo moški, ki redno trenirajo, manj težav z erekcijo kot tisti, ki ne trenirajo.

7) Vadba je zabavna in pomeni tudi druženje!
Vadba in telesna aktivnost sta (lahko) zabavni, saj vam omogoča, da se sprostite, da uživate v naravi ali v družbi trenerja ali trening partnerja v fitnesu. V Fit tovarni so naši vadeči naša družina in pri nas se vsi počutijo kot doma.

Pod črto?
Ciljajte na vsaj 150 minut telesne aktivnosti tedensko in zgoraj napisane koristi vas ne bodo obšle. Vrata FIT Tovarne so vam na strežaj odprta, pa če pridete k nam samo na kavo in klepet, ali na resen trening. Pišite nam na info@fittovarna.com in se oglasite po vašem dopustu.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI