…prav tako ne rabim avtomehanika, električarja in zdravnika. Zmorem sam, sem sam svoj mojster in vse bom naredil sam in tako bo najboljše. Ali pač ni tako ?

Osebni trenerji so prav tako potrebni kot avtomehaniki in vsi drugi, ki so specializirani na posamezno delo, ki nam ne gre najbolje od rok. Prepričanje, da za fitnes ne potrebujemo strokovne pomoči se velikokrat pokaže kot zmotno. Še kako prav pride pomoče nekoga, ki ve zakaj bomo naredili točno določene vaje, ki so primerne za nas in nam bodo pomagale do boljšega življenja. Kvaliteta življenja se meri prav tako v sposobnosti gibanja brez bolečin, zmožnosti igranja z našimi malčki, dobrega počutja in prespanih noči. Pri vsem naštetem nam lahko osebni trener še kako pomaga.

Redna telesna aktivnost, podrobneje, trening, nam dolgoročno omogočal življenje brez bolečin, igro z malčki brez skrbi, da naslednje jutri ne bomo vstali iz postelje, dobro počutje in tudi kvaliteten spanec. Osebni trener je tisti, ki bo poskrbel za trening, ki bo primeren za vaš način življenja in skladen z vsemi obremenitvami in obveznostmi, ki jih prinese vsakdanje življenje. Tisti, ki razumejo vaše tegobe bodo redno aktivnost znali prilagoditi tako, da ne boste preutrujeni za vsa dnevna opravila in boste hkrati naredili dovolj intenziven trening za vzdrževanje vaše vitalnosti.
Večkrat mojim strankam povem, da je trening, ki ga opravljajo kjerkoli velik privilegij in še zmeraj opažam, da ga ljudje jemljejo kot kazen. Trening je privilegij zdravih ljudi. Vprašajte tiste, ki so privezani na posteljo kako radi bi počeli prav to kaj počnete vi in kako zelo bi pri tem uživali. Ljudje jemljemo naše sposobnosti kot samoumevne in prav za to ne skrbimo za njihovo vzdrževanje.

Pravilna izvedba posameznih vaj je jključnega pomena za uspeh. Enako kot uporaba pravilnega orodja za popravilo vašega jeklenega konjička bo pravilna izbira vaj pomembna za dober rezultat. Če pet dni na teden vsaj osem ur preživite v pisarni za računalnikom, na sestankih ali v avtu je velika verjetnost, da se je vaše telo povsem prilagodilu sedečemu načinu življenja. Ker je večina naših opravil pred nami, ki jih opravljamo z rokami, pride do močneje obremenjenih mišic na sprednjem telu telesa. V veliki večini primerov bodo naše prsne mišice zato zategnjene in naša ramena povlečena naprej. Bolečine v vratu in kot posledica veliko sedenja, tudi bolečine v spodnjem (ledvenem) delu hrbtenice so tiste, ki postanejo vedno pogostejši sopotnik.
Seveda se lahko temu izognete. Vprašanje, ki vam ga moram postaviti je ali zares veste kako ? Čist zares ?
Osebni trenerji že dolgo naj ne bi bili več tisti, ki le pišejo programe za trening ali stojimo zraven vas brez, da bi sploh prav pogledali kaj počnete in se spogledujejo z mladimi dekleti. Naše delo je povsem drugačno od stereotipnega modela, ki nas še vedno spremlja. Smo vaš ventil za stres, svetovalec za telesno aktivnosti, najboljši pogovorni partner, ko ga potrebujete in tisti, ki razumejo vaše življenje in vam s pravilnimi usmeritvami pomagamo k izboljšanju vašega življenja. Zavedamo se, da ne moremo ničesar narediti namesto vas in vas le usmerjamo. Iz lastnih izkušenj vam povem, da so prav te usmeritve tiste, ki nam najbolj pomagajo in nam omogočajo sprejemanje boljših odločitev vsak dan našega življenja.

Torej…jaz ne rabim trenerja. Potrebujem nekoga, ki me posluša, mi pomaga, včasih pokaže pravo pot in mi pomaga premagovati ovire s katerimi se srečujem na svoji poti…potrebujem osebnega trenerja.

(foto: shutterstock)

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI