NAPAČEN ČAS, NAPAČNO MESTO

NAPAČEN ČAS, NAPAČNO MESTO

1222

Zelo malo trenerjev, ki sem jih učil ali z njimi sodeloval je bilo takšnih, ki so to počeli izključno zaradi plačila. Če dobro pomislim, do danes sem srečal le enega takšnega, ki mu je bilo plačilo bolj pomembno kot pa pomoč tistemu s katerim je delal. Večina nas je takšnih, ki imamo zares iskreno željo pomagati ljudem s katerimi delamo in nas kontaktirajo zaradi težav katerim sami niso kos. Naše delo je veliko več kot to kaj se nam pripisuje v javnosti in roko na srce, mediji nam ne pomagajo najbolj v naši majhni državi. Če želimo kaj drugega kot govorice in populistične objave spraviti v medije nam računajo za to, da za njih priskrbimo vsebino. Hecno ! Vse skupaj postane tako manj enostavno. Pa vendar se srečamo z velikim številom strank, ki od nas pričakujejo vse več čudežev.

Nobena velika sprememba se ne zgodi iz danes na jutri, velike spremembe potrebujejo čas, veliko potrpljenja in še več dela na sebi. Tukaj postane naše delo resno in odgovorno. Ta odgovornost in razumevanje želja tistih na drugi strani mize, nas včasih zapelje v to, da si mi želimo napredka bolj kot naše stranke. To lahko ima na nas zelo velik vpliv in občasno lahko to deluje na nas zelo demotivacijsko, ker imamo občutek, da se stvari ne premikajo dovolj hitro. Prav to razmišljanje nas hkrati potiska v smer nepotrpežljivosti in pozabljanje na to, da ima vsaka stranka s katero sodelujemo svoj tempo učenja, razumevanja in prilagajanja. Naša naloga je da naše delo prilagodimo njihovem tempu in ne našim željam.
Seveda ima velik pomen PRIPRAVLJENOST NA SPREMEMBE naših strank, kar opisuje kako visoko na njihovo prioritetni listi so te želje po spremembah. Vsake toliko se zgodi, da delamo več mesecev s stranko in se zgodi zelo malo. Vsak naš poskus za uvajanje sprememb spodleti, vsak naš predlog se zavrže in stvari se odvijajo naprej kot so se zadnjih nekaj let, brez sprememb. Več energije kot vložimo, več časa kot ga posvetimo, bolj kot se pripravimo na skupna srečanja, bolj ugotavljamo, da stojimo ves čas pred steno, v slepi ulici.

LAHKO STE POMIRJENI ! NI VAŠA KRIVDA.

To je kot cesta, ki je v planu in je še niso pričeli graditi. Vsake toliko pridejo k nam ljudje z idejo, ki jim ne pomeni prav veliko, imajo sliko o tem kako bi naj bilo, brez, da bi razumeli kako veliko dela je potrebno vložiti, da pridete na cilj. Vsi to poznamo, vsi smo to doživeli in prav vsi smo iskali razloge zakaj nam ni uspelo. Ne glede na to kako dobri ste na svojem področju je pomirjujoče zavedanje, da ne moremo pomagati vsaki stranki, ki pride k nam.

Priznati si moramo, da občasno pridejo k nam stranke, ki so v NAPAČNEM ČASU NA NAPAČNEM MESTU.

To ne pomeni, da ne bodo dosegli svojega cilja, to ne pomeni, da so to slabi ljudje. So le ljudje, ki so kot načrtovana cesta, ki se še ni pričela graditi. V tistem trenutku njihove želje niso dovolj visoko na prioritetni lestvici, da bi lahko napredovali. Morda se ujamete na poti ob drugem času, enkrat v prihodnosti in bo vaše sodelovanje krasno, le trenutno to ni mogoče. Dobro je tudi, da stranke same spoznajo enako. Da v tem trenutku njihova pripravljenost na spremembe ni zadostna, da bi lahko pričakovali napredek ali želene spremembe.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI