BIL BI NEUSTAVLJIV, ČE BI LE LAHKO ZAČEL

BIL BI NEUSTAVLJIV, ČE BI LE LAHKO ZAČEL

428

Prvo pravilo pri tem, da opustite neko slabo navado je to, da jo nadomestite z novo, dobro navado.

Če ste se podali v to, da boste boljše in bolj zdravo živeli, pa ste čisto malo izgubljeni, ker ne veste, kdaj boste našli čas, da si vnaprej pripravite zdrav obrok, ker ne veste, kako se boste znebili navade, da posegate po nezdravih prigrizkih, ker se bojite tega, da boste zaradi posvečanja sami sebi izgubili prijatelje,… vam morda lahko pomagamo z nekaj nasveti, zaradi katerih bo vaš prehod v nov življenjski slog precej lažji.

➡️ Priprava zdravega obroka in čas

Če se vedno znova pritožujete nad tem, da nimate časa, da bi si pripravili zdravo malico za naslednji delovni dan, potem je čas, da se za trenutek ustavite. Pomislite na to, kaj vse počnete čez dan. Mogoče veliko ‘štrckate’ po Facebooku, mogoče veliko časa preživite pred televizijskim zaslonom, mogoče se predolgo odločate, kaj si boste naslednji dan oblekli…vsa ta neproduktivna početja lahko skrčite za nekaj minut in ta čas namenite pripravi zdravega obroka.

➡️ Namesto po čipsu posezite po čem zdravem

Če ste navajeni, da med obroki posegate po nezdravih prigrizkih ali po čokoladicah tudi takrat, ko niste lačni, potem je najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo ta, da jih več ne kupujete. Če jih ne bo doma, potem ne boste mogli nekontrolirano do njih. Če se bojite, da boste kljub temu hrepeneli po nečem, si hladilnik in shrambo napolnite z zdravimi sestavinami. Tudi, če nimate posebno radi paprike ali korenčka, verjemite, da boste v primeru lakote več kot zadovoljni s tem, da ga ju boste našli v hladilniku.

➡️ Pojdite s prijateljem na sprehod namesto v gostilno

Ko ljudje zapademo v cono udobja, se velikokrat le s težavo skobacamo ven. Če smo navajeni na to, da se skoraj vsak dan v tednu dobimo z nekom na kavi, potem si življenja brez tega več ne predstavljamo. Če gledamo, da ima dan omejeno število ur in, da nam verjetno kofetkanje in gibanje ne bosta sovpadala z vsemi ostalimi obveznostmi, se bomo slej ko prej morali odločiti za nekaj od tega. Nič hudega, če vas je strah, da boste izgubili prijatelje, če se jim več ne boste mogli toliko posvečati. Ta občutek je povsem normalen. Ste pomislili kdaj na to, da bi mogoče z istim prijateljem namesto na kavico šli raje na sprehod? Ali pa potekat? Morda na kolo? Ne razmišljajte, da ga bo nemogoče spraviti na v gibanje – konec koncev ste tudi vi le s težavo začeli, zdaj pa to počasi postaja del vas.

Vsaka sprememba je težka in zahteva svoj čas, obdobje za prilagajanje. Ampak verjemite, ko boste začeli in nekaj časa vztrajali, potem boste neustavljivi.

Za več uporabnih nasvetov spremljajte našo spletno stran www.fittovarna.com ali pa nam pišite na info@fittovarna.com.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI