IMATE CARBOREXIO?

IMATE CARBOREXIO?

330

Špageti carbonara, penne s sirom, svedri z omako iz morskih sadežev, njoki v zavidljivo dobri milanski omaki…tako okusno se sliši, pa vendar tako prepovedano.😋 In ravno ta prepovedana nota daje tem obrokom tisto, da si jih še bolj želimo in hlepimo po njih. In od vsega tega pompa, da so ogljikovi hidrati prepovedani in, da se jih moramo na daleč izogibati, izhaja izraz carboreksija, ki ne pomeni nič drugega kot neracionalen strah pred ogljikovimi hidrati.

Se spomnite našega članka o testeninah in o tem, da ni nič narobe s tem, da jih občasno jeste? Če ga niste prebrali, pobrskajte po našli spletni strani www.fittovarna.com in ga poiščite. Vreden je branja in morda bo vašo carboreksijo spremenil v to, da se ne boste več bali ogljikovih hidratov.
Če pa vas ta članek ne bo prepričal, vas bo morda nekaj dejstev glede tega, kako na telo vplivajo ogljikovi hidrati.

Z vami jih bomo delili v naslednjih dneh, do takrat pa le nekaj besed za razmislek…in debato spodaj pod člankom.
Si predstavljate, da greste v fitnes, pred tem pa že kak dan ali dva niste pojedli nič kar bi vsebovalo ogljikove hidrate? Če ste že kdaj to poskusili, potem veste, da trening ni bil najbolj uspešen. Ne samo pri fitnesu, ampak tudi pri drugih športih je situacija podobna. Z vidika športne prehrane ali moči in pripravljenosti bi nas prepoved zauživanja ogljikovih hidratov lahko stala medalje. Zelo zmanjšano uživanje ogljikovih hidratov vpliva tako na fizično telo, kot tudi na psihično počutje. Saj veste kakšne volje ste tisti dan, ko to popolnoma črtate 🙃 Zdaj na tej točki se moramo zavedati, da tukaj ne govorimo ravno o picah, niti o pretirano velikih količinah kruha ali hamburgerjih.🍕🥪🍔 V mislih imamo ogljikove hidrate z nizkim glikemičnim indeksom – kot so ovseni kosmiči, riž, določena zelenjava in sadje. 🍯🥘🍌🌽

Če sklenemo, ogljikovi hidrati so nujni za moč pri treningih, igrajo pa tudi ključno vlogo pri vzdržljivosti, pri izboljšanju miselnih procesov in pri povečanju produkcije hormonov. Več pa naslednjič. Do takrat ste vabljeni k spremljanju naše spletne strani www.fittovarna.com, kjer boste našli več konkretnih informacij povezanih z zdravo prehrano. Če imate pa kakršnokoli vprašanje, smo vam seveda na voljo v FIT Tovarni ali preko e-maila info@fittovarna.com.

p.s. Članek je delono povzet po spletni strani https://www.advancedcoachingacademy.com/

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI