KDAJ JE PRAVI ČAS?

KDAJ JE PRAVI ČAS?

522

Tako rad bi začel…

pa še ni pravi čas….

To je izgovor, ki ga ima skoraj vsak izmed nas. Nekateri ga uporabljamo takrat, ko se gre za naše zdravje, drugi za posel, tretji takrat, ko bi bilo potrebno spremeniti prehrano, dodati gibanje v naše navade itn. Nekako se vsi trudimo posvojiti mišljenje (oz. Se skrivamo za to filozofijo), da je potrebno nekaj delati popolno, drugače je boljše ne delati. Ampak to nas pogosto privede do tega, da nečesa sploh ne počnemo. Kaj je potem bolje? 🙂

Tudi ti čakaš na popoln trenutek, da začneš jesti boljše? Ali pa telovaditi? Na tisti trenutek, ko se boš končno pripravil do tega, da se začneš spravljati v forno?

Ljudje smo nekako rojeni odlašalci in se skrivamo za izgovorom, da čakamo na popoln trenutek. Ampak zakaj? Če dobro pomislimo, lahko hitro ugotovimo, da se eni skrivajo za izgovorom zato, da sami sebe opravičujejo in se s tem, da še niso začeli, tolažijo, da zato niso doseglji zastavljenega cilja. Drugi se poizkušajo izogniti sodbam ljudi. Žal nas pa ti izgovori, da ni primeren čas, pogosto držijo dlje od zastavljenega cilja.

Kar si želimo je to, da nehate s to navado odlašanja. Želimo si, da nehate iskati popoln trenutek za to, da boste začeli uresničevati svoje sanje. Da nehate iskati popoln trenutek, da ogovorite žensko, ki vam je všeč. Da nehate iskati popoln trenutek za to, da se začnete učiti inštrument o katerem že vrsto let sanjate, da ga znate igrati. Da nehate sanjati o tem, da imate telo, ki si ga želite. Preprosto odločite se, da boste nekaj naredili za to, kar si želite doseči. In začnite sprejemati odločitve in delati majhna dejanja, ki vas bodo privedla do cilja. Ne jutri. Ne pojutrišnjem. Ne, ko bo po vašem mnenju pravi trenutek. Ampak zdaj. Pravi trenutek namreč ne bo nikdar prišel, ampak ga morate ustvariti sami in preprosto začeti. In potem bo steklo samo.

Če se boste odločili za bolj zdravo življenje, morda na začetku sprejmite odločitev, da boste vsak dan šli na daljši sprehod. Ali pa začnite z rolanjem. Luštno je. In učinkovito. In kar takoj pojdite. Pojdite prvi dan. Pa dan za tem. In dan za njim. Kmalu bo to, za kar ste se dolgo odločali, da uvedete v svoje življenje in iskali popoln trenutek za štart, postalo vaša vsakodnevna navada. In verjemite, želeli si boste, da bi z njo začeli prej.

Če so vaši cilji glede preoblikovanja telesa večji kot je le sprehod na dan in potrebujete našo pomoč, nikar ne oklevajte, ampak nam pišite na info@fittovarna.com ali nas obiščite v Fit Tovarni.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI