MALO SLADOLEDA NE ŠKODI

MALO SLADOLEDA NE ŠKODI

199

”Kdor ne mara sladoleda ga še nikoli ni probal ali pa laže,” pravi naš Jure.

”V tej vročini se res prileže hladna osvežitev s sadnim sladoledom ali pa sladkanje z mlečnimi okusi. Sam sploh nimam pomislekov ali naj naj ga pojem ali ne 😅 Težavo vidim v tem, da preveč živil ali prekomerno uživamo, ali pa se jim totalno odrekamo. Sladoled je samo eden izmed njih.”

Hecno je, da ljudje poznamo samo ti dve skrajnosti, ta dva ekstrema. Prehranjevanje ne bi smelo biti samo črno ali samo belo. Če se premikamo iz enega v drugega je to najverjetneje znak, da nimamo zdravega odnosa do hrane. Prekomerna restrikcija je prav tako slaba kot, da se nažiramo kot sod brez dna.

Ampak vseeno, kako se upreti sladoledu?

”Sam zagovarjam vmesno pot s kratkim poseganjem v en ali v drugi ekstrem, samo kadar je to primerno in/ali sprejemljivo. Sladoled je vedno lahko na jedilniku, če se zavedaš kaj to pomeni za tvoj dnevni kalorijski vnos. Samo 100g Planice Ljubljanskih mlekarn (tega vsi poznamo) bo imelo 200 kalorij. Nisem edini, ki si nadeva več, kajne? 🙄 No, vsak sladoled iz slaščičarne pa zna imeti še malce več. Če naročiš mešanega, pa itak dobiš še večjo kepico 😉”

Pa je treba imeti slabo vest medtem, ko ližemo to poletno poslastico? Nikakor. Uživajte v sladoledu! Zavedajte se le, da ima ta kalorije in da te igrajo najpomembnejšo vlogo pri doseganju vašega cilja.

Ker pa lahko imate težave pri umeščanju svojega najljubšega sladoleda na jedilnik brez da bi ta vplival na doseganje želenega cilja, pa je Jure Ritlop zmeraj na voljo. Pišite mu na zasebno sporočilo ali na jure@fittovarna.com 😊

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI