MLADA ŠPINAČA Z AVOKADOM

MLADA ŠPINAČA Z AVOKADOM

371

Zdravo hrano smo včasih povezovali tudi z ‘zdravim okusom’. Sedaj je drugače. Okusi in trendi na področju kulinarike so se tako spremenili, da komaj čakamo, da pojemo nekaj zdravega, saj je ta hrana polna raznolikih okusov, ki nas v primernih kombinacijah znajo dobro zadovoljiti..

Predstavljamo vam zdrav in zelo okusen obrok za katerega nas je ponovno navdihnil Jamie Oliver, ampak mi ne uporabljamo ravno sestavin v takšnem razmerju kot jih on. Saj veste, okusi so različni in to je eden izmed takih receptov, ki ga lahko naredite povsem po svojem okusu.

Potrebujete:
– Panceto
– Pinjole
– Balzamični kis
– Ekstra deviško olivno olje
– Sol
– Sveže mlet poper
– Zrele avokadoje
– Mlado špinačo

Priprava je povsem enostavna. Operete liste mlade špinače in jih daste v skledo. V lončku zmešate 1 žlico balzamičnega kisa z dvema žlicama olivnega olja in dodate sol ter poper. Če se vam zdi premalo kislo, dodajte kis, če premalo slano, dodajte sol. Preliv prelijete čez špinačo in zmešate.

Avokado spravite iz lupine in ga narežite na četrtine. Položite ga na prej zmešano špinačo.

V ponvici brez dodanega olja popecite pinjole, jih posipajte po vrhu solate, potem pa v isti ponvici popecite panceto, dokler ni lepo hrustljava in jo položite na vrh solate.

Postrežete lahko samo tako ali pa s hrustljavimi polnozrnatimi kruhki.

Za več okusnih receptov spremljajte našo spletno stran www.fittovarna.com ali pa nam pišite na info@fittovarna.com.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI