NAUČITE SE PRIPRAVITI SUPER SHAKE

NAUČITE SE PRIPRAVITI SUPER SHAKE

234

Navadno v ponedeljek z vami delimo kak recept. Tokrat pa vas bi raje nečesa naučili. 🤓

In to je, kako si pripravite SUPER ŠEJK.

To je šejk, ki vsebuje minimalne količine sladkorja in umetnih sirupov, veliko proteinov, sveže sadje in zelenjavo, vsebuje vlaknine in zdrave maščobe.

Priprava sestoji iz nekaj ključnih korakov:

1. Izberite tekočino, ki bo vaša glavna sestavina.

To so voda, mandljevo mleko, kravje mleko, sojino mleko, kozje mleko, zeleni čaj. Če hočete gosti šejk uporabite manj tekočine kot takrat, če hočete bolj redkega.

2. Izberite proteine.

Priporočena količina je ena do dve merici. Izberite takšne proteine, ki vam najbolj odgovarjajo tako po sestavi kot tudi po okusu. Veliko različnih proteinov različnih proizvajalcev lahko najdete na naši spletni trgovini ➡️➡️ www.fittovarna-shop.com.

3. Izberite zelenjavo.

Količina zelenjave je med eno in dvema skodelicama. Izbirajte pa surovo zelenjavo. In sicer so najboljša izbira listi špinače, redkvica, kumarice, zelena, korenček,…najboljše nekako deluje špinača, saj ima veliko vitaminov in hranilnih snovi, njen okus pa se v mešanici skrije.

4. Izberite sadje

Količina sadja je med 1 in 2 skodelicama, izbirate pa lahko med katerimkoli sadjem – jabolka, banane, ananas, gozdno sadje, jagode, češnje, datlji, mango,…

5. Izberite zdrave maščobe

Količina le teh je žlička – izbirate pa med orehi, chia semeni, lešniki, mandlju, arašidi, arašidovim maslom…

6. Vse skupaj zmiksajte v blenderju in miksajte tako dolgo, da se sestavine lepo povečejo in začnejo tvoriti gosto tekočino.

7. Na vrh lahko prelijete tudi preliv, ni pa nujno. Odvisno od tega, koliko pazite na kalorije. Prelivi oz. posipi naj bodo zdravi – npr. kokos, naribana temna čokolada, jogurt, granola, cimet.

Če potrebujete kak konkreten recept, pobrskajte med objavami, ali pa se sprehodite po spletni strani
➡️➡️ www.fittovarna.com ali pa nam pišite na info@fittovarna.com.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI