RAZBIJAMO MITE O TELOVADBI MED NOSEČNOSTJO s prof.dr. Anno Szumilewicz! – 3.

RAZBIJAMO MITE O TELOVADBI MED NOSEČNOSTJO s prof.dr. Anno Szumilewicz! – 3.

514
Razbijamo mite o telovadbi med nosečnostjo: TREBUŠNJAKI SO STROGO PREPOVEDANI!

Vajam za krepitev trebušnih mišic se nosečnice pogosto izogibajo zaradi strahu, da bi s takšno vadbo spodbudile splav. Do sedaj še z nobeno raziskavo ni bilo potrjeno, da bi se to lahko zgodilo oziroma da bi lahko vaje za jedro kakorkoli vplivale na potek nosečnosti, porod in razvoj otroka. Prav nasprotno; strokovnjaki priporočamo, da nosečnice redno izvajajo vaje za krepitev trebušnih mišic prav zaradi pozitivnih učinkov, ki jih te vaje prinašajo: najbolj viden učinek, ki ga prinaša krepitev trebušnih mišic v kombinaciji s krepitvijo hrbtnih mišic, je zmanjšanje bolečine v spodnjem delu hrbta, hkrati pa je na tak način manjša možnost, da po porodu pride po t.i. pojava diastatis recti abdominis.
Prof.dr. Anno Szumilewicz bo septembra posebej za nas izvedla super tečaj za trening pred nosečnostjo. Več o dogodku lahko preberete tukajhttps://goo.gl/UYYJFd, nanj pa se lahko prijavite na info@fittovarna.com, nam pošljete ZS na Facebooku ali pa nas obiščete v Fit Tovarni.

A. Szumilewicz: Who and how should prescribe and conduct excercise programs for pregnant woman? Recommendations based on European Educational standards for pregnancy and
postnatal exercise specialist.

 

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI