SI PREDSTAVLJATE ZELENJAVO V PRAHU?

SI PREDSTAVLJATE ZELENJAVO V PRAHU?

525

Ko pridete k nam z željo shujšati, vam v roke ne bomo potisnili jedilnika in rekli “to hrano lahko jeste in te ne smete”. Ne samo, da hrane ne označujemo s “slabo” in “dobro”, vam predvsem skušamo pomagati, da izberete pravo.

Največkrat je prvi korak, h kateremu vas spodbujamo, ta, da jeste več sadja in zelenjave. Da zelenjava na vašem krožniku zaseda vsaj toliko prostora, kot ostala hrana. Da pojeste vsaj kos ali dva sadja na dan.

In pogosto se zgodi, da čez dan ne morete pojesti dovolj zelenjave, bodisi zato, ker je resnično ne marate, ali pa ker se vam mudi in nimate časa, ste na poti itd.

V teh primerih priporočamo uporabo zelenjave in sadja v prahu. Hkrati opozarjamo, da je to zgolj dodatek (in ne nadomestek) pravilne, prave, polnovredne hrane in svetujemo uporabo le v primerih, ko resnično ne morete drugače.

Kaj je zelenjava in sadje v prahu? Navadno gre za mešanico različnih vrst sadja in zelenjave, ki so bili suho zamrznjeni ali lipolizirani ter nato zdrobljeni v prah. Vendar pozor! Niso vse mešanice zelenjave v prahu enake in zagotovo niso vse (enako) kvalitetne! V tem primeru velja “malo denarja, malo muzike”, upoštevajte pa tudi, da jih uporabljate le občasno kot prehranski dodatek, kar pomeni, da se vam bo nekoliko večji začetni strošek porazdelil na daljše časovno obdobje.

V FIT Tovarna shopu vam priporočamo PhD Greens, če pa se odločate za katero drugo vrsto zelenjave in sadja v prahu, pa predlagamo, da pozorno preberete etiketo s sestavinami ter pazite na tiste, na katere ste morda alergični. Če vas rado napenja, pazite npr. na inulin – gre za topno vlaknino, ki pa zna razdražiti črevesje.

In kako uporabiti zelenjavo in sadje v prahu? Če kupite takšno, ki je brez dodanega okusa, potem vam zgolj žlička praha, zmešana z vodo, ne bo najbolj dobra. V tem primeru prah dodajte šejku oz smoothie-ju, ki si ga sicer pripravite, tiste z okusom pa si lahko tudi posujete po (grškem) jogurtu!

Link : http://www.fittovarna-shop.com/product/greens-ph-7/

Ste skeptični? Nič hudega. Vsak na vašem mestu bi bil. Za več informacij smo tukaj za vas. Pišite nam na info@fittovarna.com, kjer lahko ‘zelenjavo v prahu’ tudi naročite.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI