Nekaj časa nazaj smo prejeli zanimivo sporočilo ene naših strank v katerem je pisalo približno takole „…kljub temu, da na prvi pogled nisem spadala v to skupino, ste mi dali občutek, da temu ni tako. Hvala.“ Nimam v glavi več točnih besed, a mislim, da sem nekako zadel to kaj je bilo napisano. Odgovor, ki sem ga lahko podal je bil prav to kaj sem napisal zgoraj, NAŠE TELO JE LE LUPINA V KATERI BIVA PRAVI ČLOVEK. NAš izgled o nas ne pove prav veliko, vsekakor ne kakšna oseba smo v resnici. Videz velikokrat vara in tista prava oseba se skriva pod to lupino, ki nam tolikokrat kaže povsem drugo sliko.

Ne morem oz. bolje povedano ne želim se sprijazniti s tem, da bi nas naša zunanja podoba lahko povsem določala kot osebe. Naše lastnosti daleč presegajo meje našega zunanjega izgleda. Ena krajša zgodba, izkušnja, ki sem jo imel kakšni 2 leti nazaj. Spet sem si želel kupiti motor, da si ga ne bom ob vsaki želji po kakšnem motorističnem izletu sposojal motorja nekje v avstriji . Zaradi odpovedi ene stranke sem imel prosto uro in sem kar v delovni obleki (kratke hlače in kratka majica) skočil do BMW zastopnika v Mariboru (ne bom povedal katera avtohiša), da si ogledam motor. Ob vstopu sem verjetno dajal vtis kot mladenič, ki je prišel pogledat nekaj kaj si ne more kupiti, le paša za oči. Po več kot 30 minutah ogledovanja motociklov do mene ni pristopil niti eden prodajalec. Še ob mojem vprašanju, če so to vsi razstavljeni modeli sem dobil le odrezav odgovor in še bolj kratek – SEVEDA! Obrnjen hrbet tega prodajalca in očitno preveč pomembne debate o njihovih dnevnih prigodah me niso motivirale, da bi ostal pri njih še kakšno minuto več in sem odšel. Glede na to, da sem bil že skoraj odločen za nakup bi verjetno tisti dan prodali kak motor, vendar moj zunanji izgled tisti trenutek ni bil primeren.

Vsak od nas se je v preteklosti že uštel na ta račun in izpustil kakšno zanimivo dogodivščino, novega prijatelja, poslovnega partnerja, morda svojega življenjskega sopotnika. Enostavno, ker nismo znali pogledati globlje. Tukaj ne gre za oblačila ali zgolj stil oblačenja, gre za veliko več. Če ima kdo nekaj kilogramov več ga to ne spremeni v osebi, ki ni vredna našega spoštovanja, naše pozornosti in odnosa, ki ga namenimo tistim drugačnim od njih. Pod to lupino se skriva pravi človek, oseba, ki si jo verjetno želimo spoznati in se znjo družiti. Oseba polna zanimivih prigod, pomembnih življenjskih izkušenj, zgodb, ki jih še ne poznamo in zagotovo ta oseba lahko doseže vse kar si želi.
Veliko trenerjev sem opažal pri njihovem delu, tisti dobri izmed njih so prav z vsemi govorili enako, spoštljivo in se trudili videti razloge zaradi katerih je prišlo do tega. Drugi, manj dobri niso bili takšni. Problem se skriva v tem, da je tistih drugih veliko več in prav ti vse ostalim otežujejo delo, ker vam dajejo slabe izkušnje. Nisem nedolžen! Tudi moj pristop ni bil vedno enak, vedno pravi. Še vedno se učim, iz dneva v dan, z vsako osebo, ki mi zaupa znova in znova. Trudim se, delam napake, vsi pri nas jih. To je proces življenja. Pomembno je, da kljub napakam, ki jih delamo, kljub dobrim in manj dobrim dnevnom, ki jih imamo, želimo, da se vi počutite dobro v svoji koži – ne glede na to kako debela ali tanka je.

Želimo si vam dati dobre izkušnje, pogovor, pozornost, druženje,…
Želimo si pokazati, da naše delo ni obsojanje, zapovedovanje in prepovedovanje. Naše delo je poslušanje, razumevanje, prepoznavanje in iskanje novih poti, da vam bo lažje dosegati cilje, ki si jih pametno zastavitev. Naše delo je deliti znanje, ki nam je na voljo, predati čim več tega naprej in skrbeti za to, da imate podporo, ko jo potrebujete. Želimo vam pokazati, da za vsakega od nas obstaja sončna stran življenja. TO JE NAŠE DELO!

Verjetno nismo najboljši, smo tisti, ki si želimo iz dneva v dan postajati boljši zaradi vas.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI