VSAK DAN DELAJTE TO 30 MINUT

VSAK DAN DELAJTE TO 30 MINUT

629

Ni ga čez sprehod po naravi. Sploh te dni, ko se je narava že dodobra prebudila, ko ob jutrih in večerih ptički žvrgolijo in, ko so drevesa odeta v tisoč in en odtenek zelene. Koliko sprehodov ste si vi privoščili ta teden? 1, 2, 3…glede na to, da je bilo ves teden lepo vreme, ste morda vsak večer šli naokrog kak kilometer ali dva in ob tem prisluhnili še kakšnemu koncertu, ki so nam ga pripravile živali. Če nam le čas dopušča, bi bilo pametno to storiti vsak dan.

Tukaj je nekaj razlogov zakaj vam priporočamo redno telesno aktivnost.

1) Nadzor teže
Redna telesna vadba preprečuje kopičenje maščob na telesu oziroma pomaga ohranjati težo, ki smo jo doseglji s hujšanjem. Preprosto: ko ste fizično aktivni, kurite kalorije. Bolj ste aktivni, več kalorij pokurite.
Če ne morete vsaki dan v fitnes, nič hudega. V Fit tovarni priporočamo trening 3x tedensko, ostale dni pa priporočamo druge oblike telesne aktivnosti, kot je hoja (sprehodi, hoja do službe, v trgovino), uporaba stopnic namesto dvigala, aktivna igra z otroci itd.

2) Telovadba je odlično zdravilo!
Vas skrbijo srčne bolezni? Se želite izogniti ali znebiti visokega krvnega pritiska? Ne glede na vašo (trenutno) težo boste s telesno aktivnostjo spodbudili delovanje lipoproteinske lipaze, encima, ki razkraja trigliceride in pomaga tvoriti »dobri« holesterol HDL. Ta korist, ki je pravzaprav »dva-v-enem«, zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni.
Z redno telesno vadbo lahko uspešno nadzorujete številne druge zdravstvene probleme, kot je presnovni sindrom, diabetes tipa 2, artritis, znižate verjetnost kapi itd.

3) Vadba izboljša počutje
Želite spodbuditi vaš energijski sistem? Ali pa želite sprostiti jezo, ki se vam je nabrala čez dan? K temu pripomore že zgolj 30 minut hoje; trening s trenerjem, ki razume vaše stanje in potrebe, pa še toliko bolj. Dokazano je, da telesna aktivnost stimulira različne možganske kemikalije, ki lahko povročijo, da se počutite bolj srečni in sproščeni.
Če boste bolj redno vadili, boste (najverjetneje) tudi vplivali na svojo postavo, s čimer boste imeli boljšo samopodobo in zvišali samozavest.

4) Energijska injekcija
Vas vsakodnevne aktivnosti utrudijo? Z redno fizično aktivnostjo, predvsem s treningi v fitnesu, boste povišali svojo mišično moč in vzdržljivost, hkrati boste z vadbo svoje telo napolnili s kisikom in nutrienti, kar vam bo pomagalo pri izvajanju vsakodvnevnih opravil.

5) Boljše boste spali
Se trudite zaspati? Redna telesna aktivnost vam bo pomagala lažje zaspati ter poskrbeti za boljši spanec. Edino, na kar pazite, je to, da ne telovadite preveč blizu vašega časa za spanje, sicer boste imeli preveč energije in ne boste mogli zaspati.

6) Iskrica v spolnem življenju
Ste preveč utrujeni ali mislite, da niste več fit za fizične intimnosti? Redna telesna aktivnost zagotovo dvigne energijski nivo, vpliva na videz in posledično, izboljša spolno življenje.
Ampak to ni vse: redna fizična aktivnost lahko poveča stopnjo vzburjenosti pri ženskah 😀 Prav tako imajo moški, ki redno trenirajo, manj težav z erekcijo kot tisti, ki ne trenirajo 7) Vadba je zabavna in pomeni tudi druženje!
Vadba in telesna aktivnost sta (lahko) zabavni, saj vam omogoča, da se sprostite, da uživate v naravi ali v družbi trenerja ali trening partnerja v fitnesu. V Fit tovarni so naši vadeči naša družina in pri nas se vsi počutijo kot doma.

___________________________________________________________________

Pod črto?
Ciljajte na vsaj 150 minut telesne aktivnosti tedensko in zgoraj napisane koristi vas ne bodo obšle. Vrata FIT Tovarne so vam na strežaj odprta, pa če pridete k nam samo na kavo in klepet, ali na resen trening. Pišite nam na info@fittovarna.com.

SHARE

NI KOMENTARJEV

ODGOVORI