IZJAVA O ZASEBNOSTI

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.
Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Spletna stran uporablja naslednje piškotke
Skupina 1: Ti so ključni in brez njih spletna aplikacija ne bo delovala, kot bi morala. Ti piškotki se nastavijo, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno aplikacijo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke nam ni potrebno dobiti vaše privolitve.
Skupina 2: Z njimi analiziramo promet na spletni aplikaciji, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne aplikacije se strinjate z namestitvijo teh piškotkov na vašo napravo.
Skupina 3: Piškotki naših partnerskih storitev, kot so Facebook. Če se z uporabo teh piškotkov ne strinjate, teh piškotkov ne bomo nastavili, lahko pa se zgodi, da nekatere zelo uporabne funkcionalnosti spletne aplikacije zato ne bodo na voljo.
Drugi piškotki so v namene oglaševanja in uporabljajo OAID ter PHPSESSID.
3dr party: Pisava – googlefonts (Piškotki, ki so uporabljeni za nastavitev pisave spletne aplikacije.)

Katere piškotke uporabljamo na spletnem mestu Varni na internetu?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov in odziv na občasne medijske akcije, ki jih izvajamo. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja našega spletnega mesta.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk našega spletnega mesta, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih Javnega zavoda Arnes, v okviru katerega deluje SI-CERT, ki izvaja projekt Varni na internetu.

Seznam piškotkov na spletnem mestu:

_gat .fittovarna.com takoj Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.
_ga .fittovarna.com 2 leti Piškotek nam omogoča boljše razumevanje navad obiskovalcev z uporabo spletne analitike.
_gid .fittovarna.com 1 dan Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.
mailmunch_second_pageview www.fittovarna.com eno leto Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.
PHPSESSID www.fittovarna.com po seji Piškotek je potreben za pravilno delovanje spletnega ogrodja.

popup-cjpopup-514 www.fittovarna.com en dan

facebook

statixx.facebook.com
act .facebook.com po seji
c_user .facebook.com 3 mesece
datr .facebook.com dve leti
fr .facebook.com 3 mesece
pl .facebook.com 3 mesece
pni_data2 .facebook.com takoj
presence .facebook.com po seji
sb .facebook.com 2 leti
wd .facebook.com 1 teden
xs .facebook.com 3 mesece

x-src .facebook.com takoj

youtube
GPS | .youtube.com | 30min | uporablja Youtube (google) za shrambo uporabnikovih nastavitev in ostalih nespecificirane uporabe – http://www.google.com/policies/privacy
PREF | .youtube.com | 8 mesece | uporablja Youtube (google) za shrambo uporabnikovih nastavitev in ostalih nespecificirane uporabe – http://www.google.com/policies/privacy
VISITOR_INFO1_LIVE | .youtube.com | 6 mesecev | uporablja Youtube (google) za shrambo uporabnikovih nastavitev in ostalih nespecificirane uporabe – http://www.google.com/policies/privacy
YSC | .youtube.com | po končani seji | uporablja Youtube (google) za shrambo uporabnikovih nastavitev in ostalih nespecificirane uporabe – http://www.google.com/policies/privacy

CONSENT .google.com 20 let
NID .google.com 6 mesecev

Google Analytics za svoje delovanje uporablja več piškotkov. __utma je trajen piškotek in je namenjen merjenju statističnih podatkov obiska spletne strani. Namenjen je sledenju tega, kolikokrat je uporabnik obiskal spletno stran, kdaj jo je obiskal prvič in kdaj zadnjič. Piškotka __utmb in __utmc skupaj omogočata izračun, kako dolgo traja posamezen obisk uporabnika. Piškotek __utmb zabeleži trenutek, kdaj je obiskovalec obiskal spletno stran, piškotek __utmc pa zabeleži, kdaj obiskovalec zapusti spletno stran. Piškotek __utmb poteče, ko obiskovalec zapusti spletno stran, piškotek __utmc pa poteče 30 minut po tem, ko uporabnik zapusti spletno stran. Piškotek __utmz vsebuje informacijo o tem, s katere spletne strani je prišel uporabnik, kateri iskalnik je uporabil, katero povezavo je kliknil, katero ključno besedo je uporabil in kje na svetu se je nahajal, ko je dostopal do spletne strani. Piškotek poteče po 6 mesecih. Več o tem najdete na tej povezavi.

Kaj pa piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij (social media plug-in)?

Piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij nam omogočajo, da v vsebino svojega spletnega mesta integriramo njihove produkte – tako lahko obiskovalci delite vsebine s svojimi prijatelji oziroma drugimi povezanimi osebami (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom. Če ob obisku našega spletnega mesta niste prijavljeni v posamezno družbeno omrežje (ali niste njegov član), pa je potrebno soglasje za nalaganje piškotkov s strani vtičnikov.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij s področja informacijske varnosti.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oz. bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.